Fiber till folket

Vi bygger fiber i  Bollnäs kommun.

Det betyder att du snart kommer att kunna välja hastigheter ända upp till 1000 Mbit/s och få precis det TV-utbud, internet- och telefonitjänster som passar för ditt hem. Med fibernätet kan du inte bara spara in på din faktura, utan är också förberedd inför framtidens teknik och tjänster vi idag bara kan föreställa oss.
Om du funderar på om det är möjligt att få fiber till din bostad fråga oss.

Anslutningsavgiften för fiber är 10 000 SEK (på de nya områdena vi bygger ut 2018, befintliga områden kostar 12 500 kr förutsatt att fiber finns till tomtgräns).
Det är inte möjligt att utnyttja ROT-avdrag, på grund av att vi erbjuder en fast anslutningsavgift där kostnaderna till respektive kund inte är specificerade. Detta har vi också tagit hänsyn till när vi har prissatt anslutningsavgiften.
Vi kan erbjuda delbetalning av anslutningsavgiften via Wasa Kredit. Läs mer om det här

Utbyggnadsplaner 2018

Kvar från 2017:
Segersta, installationer längs med Svedjavägen pågår
Acktjära, installation pågår Karta
Granbo/Hårga, installation pågår Karta
Vik-Voxsätter, installationer pågår Karta

2018:
Edstuga,
grävning påbörjas efter Sörbo Karta
Freluga, grävning klar, fibersvetsning av stamnätet pågår Karta
Sörbo, grävning pågår Karta
Djupa/Segersta,
grävning pågår
Flästa,
erbjudande har gått ut till fastighetsägare Karta
Sjörgrå, erbjudande har gått ut till fastighetsägare
Roren
Iste

Snaten-Mörtsjö-Bogården-Nordsjö
Östansjö
Simeå

Undersvik

 

2019 och framåt kommer vi att gå mot 100% utbyggnad (byar som ej är nämnda här ovan)

Fiber till Gävleborg
Bollnäs Energi deltar i samverkansprojektet Fiber till Gävleborg. Tillsammans bygger Region Gävleborg och länets kommuner fiber för ca 212 miljoner i länet under åren 2015-2020. Målet är att öka möjligheten för cirka 3000 små och medelstora företag i länet att få tillgång till till snabbt bredband.
Fiber till Gävleborg-projektet medfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) och av Region Gävleborgs regionala utvecklingsmedel. Inom projektet ansluts inga fastigheter men fiber dras fram till orter och byar.
Läs mer på Region Gävleborgs hemsida

Pågående fiberutbyggnad...

September 2018

Grävning pågår i Sörbo just nu, ”centrala” Freluga är färdiggrävt sånär som på en borrning under järnvägen. Efter Sörbo kommer vi gräva ut mot Edstuga. Vi har också ett grävgäng igång i Djupa/Segersta.

Den del av Segersta längs med Svedjavägen som vi inte kunde göra färdigt tidigare är grävd och där pågår installationer just nu.

Sjörgrå och Flästa har nu fått hem erbjudande om fiberinstallation. Grävning kommer påbörjas där ungefär i mitten av oktober.

Elektra installerar kvarvarande kunder i Lenninge/Voxsätter och Hårga samt Svedjavägen i Segersta. De jobbar även på stamnätet i Freluga och Djupa.
Utöver det så jobbar de med installationer bland våra tidigare utbyggda områden, där kunder vill ansluta i efterhand.

Vi har planerat för fibergrävning i Roren, Iste, Bogården/Östansjö, Simeå/Söromåsen och Undersvik i år också, men just nu är det oklart hur långt vi kommer att hinna innan vi måste avbryta för vintern. Vi gräver givetvis så länge vi kan.

Trevlig höst!